D-NL-D Ubersetzungen Vertalingen
Home D
Home NL
Über mich
Over mij
Info D
Info NL
Preise
Prijzen
Kontakt
Kontakt-Formular
Wegbeschreibung
Route

                                     D-NL-D

                                        zweisprachig  gut  

Over mij

Op 26 juli 1961 ben ik geboren in Leiden. Met een Duitse moeder was de Duitse taal en cultuur al vanaf het begin bepalend voor mijn leven, en dat is eigenlijk altijd zo gebleven. De keuze om in 1981 na mijn vwo-eindexamen Duitse taal- en letterkunde te gaan studeren aan de RU Leiden, lag daarom voor de hand. In 1987 behaalde ik mijn doctoraal examen, met als bijvak Duits (privaat)recht. Al tijdens mijn studie werkte ik als docent Duits (en Nederlands) in het volwassenenonderwijs. Na mijn mililtaire dienstplicht werkte ik eerst een aantal jaren als medisch-administratief medewerker en vertaler bij de Stichting Eurotransplant op het Academisch Ziekenhuis in Leiden.

In 1992 begon mijn loopbaan als docent Duits in het voortgezet onderwijs. Via scholen in Rijswijk, Katwijk en de defensieschool Prins Willem Alexander horend bij Kaserne Seedorf in Zeven (Duitsland), kwam ik na de opheffing van Kaserne Seedorf naar Winschoten. Hier werk ik sinds 2004 als leraar Duits op het Dollard College.

Al vele jaren ben ik naast het lesgeven werkzaam als vertaler NL-D/D-NL, gewoon omdat ik het leuk vind om te doen. Tijdens mijn periode als vertaler in Zeven ben ik bovendien in 2003 op het Paleis van Justitie in Den Haag als vertaler Duits beëdigd.

Samen met mijn gezin woon ik sinds de zomer van 2005 in het Duitse Weener/Ostfriesland in het mooie Rheiderland grenzend aan de provincie Groningen.

 

D-NL-D  | hoog7@t-online.de